Liberul schimb cu UE: avantaje și dezavantaje pentru Moldova și Ucraina

© Fotolia / ArtjazzФлаг Евросоюза напротив здания европарламента в Брюсселе
Флаг Евросоюза напротив здания европарламента в Брюсселе - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, 9 februarie, la ora 12.00, la centrul multimedia Sputnik Moldova, va avea loc videoconferința Chișinău – Kiev cu tema: „Liberul schimb dintre Moldova și UE: avantaje și dezavantaje”.

Din 1 septembrie 2014 au fost anulate taxele vamale pentru o mare parte a exporturilor moldovenești în Uniunea Europeană. Se presupunea că acest fapt va contribui la creșterea volumului exporturilor în UE. Însă mari schimbări nu s-au produs. Din acel moment, volumul total al exporturilor s-a redus cu 0,4 %, în anul 2015 volumul total a scăzut cu 2,3%, iar în ianuarie — august 2016, cu 1,3%. Însă spre sfârșitul anului 2016 livrările către Uniunea Europeană au crescut totuși cu 7,2%.

În ianuarie 2016 a intrat în vigoare Acordul de Liber Schimb dintre Ucraina și UE.

Cum evoluează relațiile comerciale ale Moldovei și Ucrainei cu UE după intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb? Care sunt problemele principale cu care se confruntă țările noastre în cadrul Acordului? Care sunt perspectivele relațiilor comerciale în contextul acestui Acord? La toate aceste întrebări, dar și la altele vor răspunde experții invitați la eveniment.

La Chișinău:

Visarion CEȘUEV, doctor în economie, expert economic.

La Kiev:

Iuri GAVRILECIKO, expert al Fondului securității sociale,

Victor SCARȘEVSKI, expert economic.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

Videoconferința va avea loc la centrul multimedia Sputnik Moldovaț.

Adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0