Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Funcționari de stat, prinși cu milioane în buzunare

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Riscă ani grei de pușcărie după ce și-au însuşit prin înşelăciune şi abuz de încredere milioane de lei de la doi locuitori din Capitală

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. Şeful-adjunct al Oficiului Cadastral Teritorial Chişinău nr.1 şi contabilul-şef al Întreprinderii de Stat Staţiunea Tehnologico-Experimentală „Codru" au fost reţinuţi de Procuratura municipiului Chişinău pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Logo de Facebook reflété dans l'œil d'un internaute - Sputnik Moldova
Societate
Se întâmplă în Moldova. A fost arestat după o transmisiune live pe Facebook

Potrivit Procuraturii, în perioada 2012 — 2016 bănuiții au estorcat prin înşelăciune şi abuz de încredere peste 38,7 milioane de lei de la două locuitoare din Capitală, sub pretextul de a le „aranja" privatizarea unor terenuri situate pe strada Şoseaua Hânceşti din municipiul Chişinău.

”După ce au înţeles că au fost înşelate, victimele s-au adresat la Procuratură, iar funcţionarii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore”, precizează instituția într-un comunicat.

Bănuiții au 35 şi respectiv 68 de ani, iar la demersul procurorilor, şeful-adjunct al OCT Chişinău nr.1 a fost deja plasat în arest preventiv pentru o lună, urmând ca marți instanţa să se pronunţe şi în privinţa arestului contabilului-şef.

Procurorii urmează să identifice toate persoanele implicate în această schemă ilegală pentru a fi deferiți justiției.

Potrivit prevederilor legale, aceștia riscă închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0