Petrolul se scumpește pe fundalul schimbărilor geopolitice

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaExploatarea zăcămintelor de petrol
Exploatarea zăcămintelor de petrol - Sputnik Moldova
Abonare
Bursele internaționale au început noua săptămână cu prețul la petrol în ascensiune, fapt ce le-a insuflat optimism analiștilor și jucătorilor de la burse, notează luni Russia Today.

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. Luni, barilul de petrol de marca Brent a depășit limita de 57 de dolari, după ce au apărut știrile privind noul pachet de sancțiuni pe care SUA intenționează să-l pună în aplicare împotriva Iranului.

Нефть - Sputnik Moldova
Cine va explora zăcămintele de petrol ale Moldovei

Amintim că la finele lunii ianuarie Iranul a testat rachete cu rază medie de acțiune, după care, la 3 februarie, guvernul SUA a adoptat noi sancțiuni față de această țară, declarând că Teheranul ar fi încălcat regimul de neproliferare.

Acum un an, SUA au atenuat regimul de sancțiuni față de Iran, fapt care i-a permis Teheranului să sporească extracția de petrol, să atragă investiții și să-și sporească substanțial PIB-ul.

După o nouă înrăutățire a relațiilor dintre Washington și Teheran, potrivit experților, petrolul ar putea să se scumpească brusc, inclusiv din cauza că exportul acestei hidrocarburi din Iran va deveni problematic.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0