Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vedetele din Moldova au declarat boicot Eurovisionului

© Photo : mumslounge.com.auEurovision 2017
Eurovision 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Producătorul Serghei Orlov i-a explicat corespondentului Sputnik de ce Dan Bălan sau Carla's Dreams, care se bucură de o mare popularitate peste hotare, nu doresc să participe la Eurovision

CHIŞINĂU, 5 feb — Sputnik. Peste trei săptămâni va avea loc semifinala selecţiei naţionale pentru participarea la concursul muzical Eurovision 2017. Este cunoscută deja lista cu 14 interpreţi care pretind să ne reprezinte ţara la Kiev.

Eurovision - Sputnik Moldova
Societate
Eurovision-2017: cine va reprezenta Moldova

Printre aceştia sun prea puţine nume sonore din estrada moldovenească. Iar publicul din ţară se întreabă de ce artiştii consacraţi nu se grăbesc să se înscrie pentru participarea la prestigiosul concurs. Anul acesta, de exemplu, mulţi s-ar fi aşteptat să-i vadă la selecţia naţională pe băieţii de la Carla's Dreams, care au acaparat topurile muzicale ale posturilor de radio din mai multe ţări. Nici Dan Bălan, piesele căruia răsună la cele mai prestigioase posturi de radio din Rusia, nu a fost tentat niciodată să participe la concurs.

Producătorul Serghei Orlov i-a explicat corespondentului Sputnik de ce vedetele din Moldova nu tind să ajungă la Eurovision.

„Dan Bălan, de exemplu, nu are nevoie de Eurovision. El este deja o vedetă de talie mondială. Pe când Carla's Dreams nu se încadrează în formatul Eurovision, ei nu sunt interpreţi de muzică pop pentru toată lumea. Interpreţii respectivi practică un alt gen de muzică, alternativă, decât ceea ce promovează Eurovisionul", a menţionat Orlov.

Totodată, producătorul a precizat că unii artişti nu se înscriu în concurs din cauza „sistemului defectuos de selectare". Unii muzicieni sunt conştienţi de faptul că, dintr-un motiv sau altul, piesa câştigătoare nu est întotdeauna neapărat şi cea mai bună..

În afară de aceasta, Orlov consideră că sistemul de votare repetată prin SMS, valabil până în acest an, i-a pus în dificultate pe mulţi interpreţi.

„Doar anul acesta sistemul a fost în sfârşit modificat. Astfel, anterior puteai expedia 20 de mesaje de la un singur număr de telefon. Iar această modalitate de vot avea un rol decisiv", a subliniat interlocutorul.

Câștigătoarea concursului Miss URSS din 1989, Ecaterina Mesceriakova - Sputnik Moldova
Societate
Moldovencele sexy simt că Eurovisionul poate fi cucerit altfel

În cadrul selecţie pentru Eurovision 2017, a menţionat Orlov, de la un număr de telefon se va putea vota o singură dată.

Producătorul consideră că un rol important în selecţia naţională are şi componenţa juriului. Potrivit acestuia, viziunea vedetelor din Moldova nu coincide întotdeauna cu viziunea artiştilor invitaţi să jurizeze.

„Interpreţii înţeleg din start că vor pierde", a constatat Orlov.

Totuşi, potrivit producătorului, şi la concursul din acest an intenţionează să participă destul de mulţi interpreţi cunoscuţi. De exemplu, formaţia "SunStroke Project" care are şanse reale să obţină victoria, potrivit mai multor opinii. Însă, a precizat interlocutorul, rezultatul este întotdeauna imprevizibil.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0