Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Detalii din culisele concursului ,,Tu ești super’’ - ce spune o moldoveancă

© Sputnik / Miroslav RotariCristina Covalenco - participantă la concursul "Tu ești super!"
Cristina Covalenco - participantă la concursul Tu ești super! - Sputnik Moldova
Abonare
La Moscova au demarat pregătirile pentru marele concurs internațional de interpretare vocală pentru copii "Tu ești super", organizat de postul de televiziune rusesc NTV, în colaborare cu Agenția Internațională de Știri și Radio Sputnik
Detalii din culisele concursului ,, Tu ești super’’ ce spune o moldoveancă

Printre participanții concursului internațional de interpretare vocală pentru copii "Tu ești super!", care va avea loc la Moscova, se află și două tinere din Republica Moldova. Una dintre ele, Cristina Covalenco, a povestit într-un interviu pentru studioul de radio Sputnik Moldova cum decurg pregătirile pentru marele eveniment.

"La Moscova sunt pentru prima oară. E foarte bine aici. Am emoții frumoase. E superb aici. Mi-am făcut foarte mulți prieteni aici, din mai multe țării. Suntem ca o familie, nu suntem concurenți. Trăim la fel ca alți copii din alte case de copii. Sunt gata să ies pe scenă, sunt total pregătită și mă voi strădui să fiu la înălțime. Iar dacă nu voi ieși în finală, voi avea emoții pentru prietenii pe care mi i-am făcut aici și îi voi încuraja și susține. La Moscova facem sport în prima parte a zile, apoi, în a două jumătate a zilei, mergem  la repetiții și cântăm. Sunt pregătită să lupt. Îmi plac copii și prietenii de aici, toți sunt talentați și frumoși cântă și dansează frumos'', a declarat Cristina Covalenco.

La concurs participă copiii cu talent muzical din CSI și Țările Baltice. Mai exact, din nouă țări, inclusiv Armenia, Belarus, Georgia, Moldova, Kazahstan, Kârgâzstan, Estonia.

Concursul internațional de interpretare vocală pentru copii "Tu ești super!" le va permite copiilor care au rămas fără îngrijirea părinților să se manifeste. La concurs vor participa copii de la casele de copii, de la școlile internat și copii cu familii adoptive.

Timp de două luni, realizatorii proiectului au căutat tinere talente muzicale în Abhazia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Estonia și Osetia de Sud. În procesul de identificare a acestor tinere talente a participat și Agenția Internațională de Știri și Radio Sputnik.

Reamintim că din Republica Moldova au fost selectate două participante la concurs. Ele, fiind însoțite de tutorii, învățătorii lor și de membrii familiilor care le-au adoptat, au mers la Moscova. După cum afirmă producătorul acestui proiect, unii dintre participanții la concurs au ieșit cu această ocazie, pentru prima data din satul sau orașul în care locuiesc. În cadrul proiectului, copiii sunt instruiți de pedagogi profesioniști și producători muzicali. În același timp, pe toată durata concursului, copiii vor continua să învețe în conformitate cu programa școlară.

Premiera concursului "Tu ești super!" va avea loc în data de 11 februarie, la postul de televiziune NTV.

Mai multe detalii despre desfășurarea proiectului găsiți pe site-ul NTV. Și urmăriți pe Sputnik Moldova cum evoluează tinerele talente în cadrul acestui concurs muzical.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0