Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Căutat în Moldova pentru trafic de persoane și prins în Rusia furând o bicicletă

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaРабота вневедомственной охраны московской полиции
Работа вневедомственной охраны московской полиции - Sputnik Moldova
Abonare
Un traficant de ființe umane, căutat de Inspectoratul General al Poliției din Moldova, a fost prins în orașul Soci din Rusia după ce a furat o bicicletă

CHIȘINĂU, 3 feb — Sputnik. Un bărbat din Moldova, care era dat în căutare internațională pentru trafic de ființe umane, a ajuns pe mâinile oamenilor legii din Rusia pentru furtul unei biciclete, au comunicat responsabili din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse.

Suspectul în vârstă de 54 de ani a furat mijlocul de transport care fusese lăsat de stăpân lângă un supermarket din Soci. Acesta a fost prins ulterior, pe numele său fiind pornit un dosar penal pentru furt. Infractorul a fost lăsat inițial în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea. Dar mai apoi s-a dovedit că făptașul era căutat în Moldova.

„Polițiștii au stabilit în cadrul anchetei că suspectul este dat în urmărire internațională de către Inspectoratul General al Poliției al MAI al Republicii Moldova pentru comiterea infracțiunii prevăzută în partea 2 a art. 165 al Codului Penal al Republicii Moldova „Trafic de ființe umane", a comunicat reprezentatul oficial al MAI al Rusiei, Irina Volk.

În primăvara anului 2016, suspectul a racolat prin înșelăciune câțiva compatrioți de-ai săi pentru a-i duce la muncă în Rusia. După ce au ajuns cu toții la Soci, bărbatul le-a confiscat actele și i-a obligat pe aceștia să muncească la o construcție, câte 12 ore pe zi, fără să le plătească salariu.

Drept urmare, suspectul a fost arestat și plasat în izolatorul din Soci. La ora actuală se întreprind măsurile necesare pentru procedura de extrădare a reținutului în Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0