Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii vor chefui mai puțin. Guvernul ar putea reduce numărul sărbătorilor

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a declarat, joi, că în Republica Moldova sunt prea multe sărbători, din care cauză la Guvern se discută foarte serios despre micșorarea numărului acestora.

CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova ar putea veni cu o inițiativă legislativă care să prevadă reducerea numărului de sărbători. Un anunț în acest sens a făcut, joi, premierul Pavel Filip după ședința comună a Cabinetului de Miniștri și Parlamentului.

”Avem prea multe sărbători în Republica Moldova. Ne gândim foarte serios la optimizarea numărului de sărbători. Cred că trebuie să muncim mai mult, astfel încât să asigurăm dezvoltarea economică”, a menționat Filip într-o reacție la inițiativa președintelui Igor Dodon de a declara data de 2 februarie drept Zi a Statalității Țării Moldovei.

Bătrână, pârtie - Sputnik Moldova
Societate
Câte zile se vor odihni de sărbători bugetarii moldoveni?

În prezent, potrivit Legii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă, în Republica Moldova sunt 13 sărbători în care angajații au zi de odihnă. Este vorba despre 1 ianuarie – Anul Nou; 7,8 ianuarie – Naşterea lui Iisus Hristos (Crăciunul pe stil vechi); 8 martie – Ziua internaţională a femeii; prima şi a doua zi de Paşti conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămână după Paştele blajinilor; 1 mai – Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii; 9 mai – Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei; 1 iunie – Ziua Ocrotirii Copilului; 27 august – Ziua independenţei Republicii Moldova; 31 august – sărbătoarea ”Limba noastră”; Ziua sfântului în al cărui nume e sfinţită biserica din localitatea respectivă (Hramul bisericii) și  25 decembrie – Naşterea lui Iisus Hristos (Crăciunul pe stil nou).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0