Când va fi gata „marele zid” la hotarul dintre Mexic și SUA

© REUTERS / Jorge DuenesЧасть стены, отделяющей Мексику и Соединенные Штаты, в Тихуане
Часть стены, отделяющей Мексику и Соединенные Штаты, в Тихуане - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
John Kelly, ministrul Securității Interne al SUA, s-a pronunțat pentru ideea intensificării proceselor de judecată în privința imigranților ilegali

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Ministrul Securității Interne al SUA, John Kelly, a declarat că zidului de la hotarul cu Mexic ar putea fi construit în aproximativ doi ani.

„La început zidul va fi ridicat acolo unde acesta este necesar în primul rând, după care vor fi completate sectoarele rămase. Așa văd eu lucrurile. Sper cu adevărat că în decurs de doi ani construcția va fi încheiată", a declarat Kelly, citat de RIA Novosti.

„Luăm în considerare aspectul financiar. Cred că finanțarea va începe relativ repede", a spus Kelly, adăugând că lucrările de construcție a zidului ar putea începe în timp de câteva câtorva luni.

Подготовка к саммиту ЕС в Брюсселе - Sputnik Moldova
Invazia imigranților: ce face Trump și ce face UE

Totodată, ministrul s-a pronunțat pentru ideea intensificării proceselor de judecată în privința imigranții ilegali.

„Cred că doar acest fapt va acționa ca un factor puternic de descurajare a celor care se gândesc la o posibilitate de a pătrunde în SUA", a specificat ministrul.

Kelly a declarat de asemenea că speră la relații de parteneriat cu Mexicul în problemele legate de frontieră.

„Aș dori stabilirea unor relații în această chestiune. Acestea vor fi niște relații reciproc avantajoase", a subliniat John Kelly.

Trump nu a suportat să fie contrazis: procurorul general a fost demis>>>

Relațiile dintre cei doi vechi parteneri — SUA și Mexic — s-au acutizat după venirea la putere a președintelui Donald Trump, cunoscut încă din campania electorală pentru retorica sa antimexicană. Odată cu intrarea în exercițiul funcție, Trump a dispus începerea construcției zidului la hotarul cu Mexic. Noul președinte al SUA vrea ca Mexicul să achite costurile pentru construcție, însă președintele Mexicului a refuzat categoric să facă acest lucru.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0