Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon se va muta la „casă" nouă - iată cum arată aceasta

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a inspectat joi sediul Președinției, care a fost devastat în timpul protestelor violente din 7 aprilie 2009 și a reiterat promisiunea că va găsi resursele necesare pentru reabilitarea edificiului.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Igor Dodon s-a arătat șocat de starea în care a ajuns clădirea în care tradițional se află aparatul șefului statului și a promis că va găsi resurse extrabugetare pentru finalizarea reconstrucției.

Chişinău, evenimentele din 7 aprilie 2009 - Sputnik Moldova
7 aprilie 2009 în imagini: 10 ani de la protestele violente

„Ultima dată am fost acolo în dimineața zilei de 7 aprilie 2009. După care au urmat evenimentele pe care le cunoaștem cu toții. Am impresia că de atunci timpul s-a oprit în loc, iar guvernanților nu le-a prea păsat de clădirea care, de fapt, este un simbol al statului și este considerată monument de importanță națională", a declarat Igor Dodon.

El a subliniat, totodată, că unele încăperi au rămas intacte, în timp ce altele au fost distruse în totalitate.

„Am dispus să fie făcută evaluarea deplină, până la finele lunii februarie, a necesităților din punct de vedere financiar pentru a repara integral această clădire", a mai scris șeful statului.

El a promis că va găsi surse extrabugetare pentru reparațiile necesare, iar „banii din buget trebuie să fie alocați pentru majorarea pensiilor, salariilor, îndemnizațiilor; în sectorul educațional, cel al sănătății ș.a".

Președintele țării speră ca până de sărbătoarea Zilei Independenței din 2017 lucrările de reabilitare a Președinției să fie finalizate.

Fluxul de știri
0