Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educației a lansat o inițiativă care lovește grav în învățământ

© Sputnik / Miroslav RotariProtest profesori
Protest profesori - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în economie Veaceslav Ioniță a anunțat acum câteva minute pe pagina sa de facebook că Guvernul, la inițiativa Ministerului Educației, ar putea să lichideze în instituțiile de învățământ superior specialitățile ce țin de pregătirea cadrelor didactice pentru gimnazii și licee.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Ioniță a subliniat că este vorba despre domeniul 0114 — formarea profesorilor — ce ar putea fi lichidat la insistențele Ministerului Educației.

Dacă ministrul condus actualmente de liberala Corina Fusu își va realiza intenția, atunci, potrivit lui Ioniță, impactul negativ asupra sistemului moldovenesc de învățământ va fi unul fără precedent.

„Circa 350 de profesori universitari, conferențiari, lectori, profesori de liceu și gimnaziu au semnat un apel către Prim-Ministru și Președintele Parlamentului, pentru a stopa această inițiativă fără precedent și cu un impact negativ nemăsurabil asupra sistemului educațional din Moldova", a menționat expertul.

În opinia lui Ioniță, este vorba despre un dezmăț. El îi întreabă pe cetățenii țării dacă sunt gata să se mobilizeze împotriva acestei inițiative.

Fluxul de știri
0