Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mâine Putin va trece pe lângă România, fără a fi observat de București

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
Economistul român Bogdan Herțog a comentat în exclusivitate pentru Sputnik importanța noii vizite a lui Vladimir Putin în Ungaria, preconizată pentru data de 2 februarie.

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. În opinia lui Herțog, Bucureștiul ar trebui să facă pașii necesari spre normalizarea relațiilor cu Rusia.

Expertul a subliniat că normalizarea relațiilor româno-ruse e un imperativ geopolitic pe care îl susține personal de ani de zile.

„Dacă România nu va face pașii necesari în acest sens, având in vedere și schimbările de abordare de la Washington, ea va fi din ce in ce mai izolată", a declarat Herțog.

În opinia lui, România trebuie să revină la ideea susținerii interesului național în politica externă, lucru pe care Orban l-a făcut cu succes pentru țara sa. De aceea Orban a fost apreciat atât de către Putin, cât și de către Trump — pentru verticalitatea si patriotismul său.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0