Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toți elevii din Moldova trebuie să știe asta: ce-i așteaptă din februarie

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaExamen, Экзамен
Examen, Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației Corina Fusu a semnat un ordin prin care anunță evenimente importante în viața elevilor din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. În acest an, cele 19 olimpiade școlare republicane se vor desfășura în perioada 25 februarie – 22 mai și vor fi organizate de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, potrivit unui ordin semnat de ministrul de resort, Corina Fusu.

Prima în listă este Olimpiada la Ecologie, care va avea loc în zilele de 25-26 februarie. Aceasta este urmată de Olimpiada la Matematică și se va desfășura în perioada 3-6 martie.

Sezonul olimpiadelor republicane se va încheia în a doua jumătate a lunii mai, cu Olimpiada la Științe și Olimpiada la Economie.

первый звонок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anul viitor, elevii din Moldova nu vor merge la 1 septembrie la școală

Concursul Național de Știință și Inginerie ”Mold SEF” va avea loc în perioada 23-25 februarie.

Spre deosebire de edițiile precedente, anul curent olimpiadele și concursurile naționale și internaționale vor fi organizate de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Potrivit directorului ANCE, Anatolie Topală, începând cu anul 2017, Agenția va fi responsabilă inclusiv de selectarea loturilor olimpice pentru participarea la olimpiadele și concursurile internaționale. De asemenea, ANCE va organiza taberele de pregătire a loturilor olimpice și va fi responsabilă de delegarea loturilor olimpice la olimpiadele și concursurile internaționale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0