Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Băsescu cedează șefia propriului partid unui basarabean

© AFP 2022 / ABBAS MOMANITraian Băsescu Траян Бэсеску
Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Băsescu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PMP la mai puțin de un an de la preluarea conducerii formațiunii

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. Fostul președinte al României se retrage din funcția de președinte al Mișcării Populare (PMP). Acesta și-a publicat decizia într-o postare pe Facebook.

Ciocan, licitație - Sputnik Moldova
Politică
Băsescu a fost condamnat cu executare

„Eu consider că, de azi, începând cu reluarea lucrărilor Parlamentului, mi-am încheiat mandatul în funcţia de preşedinte al PMP şi voi declanşa imediat procedurile de predare a ştafetei către cei care trebuie să preia responsabilitatea evoluţiei partidului", a anunțat fost șef al statului.

Acesta și-a motivat decizia prin necesitatea reînnoirii conducerii partidului care vor pregăti alegerile din 2019-2020. „Sincer, cred că mi-am atins obiectivul politic de a crea un partid nou şi mi-am încheiat şi misiunea politică în fruntea Partidului Mişcarea Populară", a scris Băsescu pe Facebook.

Acesta a mai precizat că nu renunță la funcția de senator PMP și nici la calitatea de membru al partidului.

Potrivit unor surse, unul din potențialii candidați pentru șefia partidului ar fi deputatul Eugen Tomac.

Mișcarea Populară a fost lansată neoficial în iulie 2013 de către Fundația Mișcarea Populară. În 2014 mai mulți deputați PDL și-au anunțat ieșirea din partid și aderarea la PMP. La 27 martie 2016 Traian Băsescu este ales președinte al PMP, funcție deținută anterior de Elena Udrea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0