Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Localitățile din Moldova pe care le-au îndrăgit criminalii

© Sputnik / Rodion ProcaPistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne a anunțat în ce raioane din țara noastră se atestă cea mai înaltă rată a criminalității

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. Potrivit declarațiilor șefului Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, cea mai înaltă rată a criminalității se înregistrează în municipiile Chișinău și Bălți.

”Cea mai înaltă rată a criminalității se atestă în aglomerațiile urbane — Chișinău și Bălți. În municipiul Chișinău au fost înregistrate 35 la sută din totalul crimelor săvârșite”, a declarat Pânzari.

Изъятие марихуаны в наркопритоне. Cânepă, canabil, marijuana - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială la Bălți și Râșcani: opt persoane au fost reținute

Rata medie a criminalităţii în Municipiul Chișinău este de 175,41 cazuri la 10 mii de locuitori, iar la Bălți este un raport de 119,57 de cazuri la 10 mii de locuitori.

În cazul raioanelor, cea mai înaltă rată a criminalității se atestă în Criuleni cu 109,67 cazuri la 10 mii de locuitori, care este urmat de Rezina cu 109,44 cazuri, raionul Cantemir — cu 106,26 și Ciadâr-Lunga — cu o rată de 105,06 cazuri.

”În aceste condiții, eforturile noastre se vor concentra pe creșterea eficienței activităților de prevenire a infracțiunilor prin gestionarea corectă a resurselor umane, sporirea prezenței poliției în zonele cu potențial criminogen ridicat și intensificarea activităților de descoperire a infracțiunilor”, a declarat șeful IGP.

Potrivit Poliției, raioanele în care se atestă cea mai mică rată a situației criminogene sunt Tighina, cu 14-15 cazuri raportată la 10 mii de locuitori, urmat de raionul Fălești (57,11 cazuri), Glodeni (62,4) și Sângerei (62,98 cazuri).

Conform datelor oferite de ministerul de resort, în anul 2016, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate peste 38 de mii de infracțiuni, cu 6,14 la sută mai mult decât în anul precedent.

Potrivit lui Pânzari, rata criminalității și siguranței în Republica Moldova poate fi comparată cu alte țări europene cum ar fi Irlanda, Belgia sau Italia, Moldova situându-se pe locul 62 din 125 de țări evaluate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0