Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Restricții de circulație în capitală: vezi pe ce străzi va fi suspendat traficul

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Traficul va fi restricționat pe mai multe artere din Chișinău, pe durata funeraliilor actorului, regizorului, dar și deputatului în primul Parlament al Republicii Moldova, Ion Ungureanu.

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik, Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, marți, 31 ianuarie, traficul rutier va fi restricționat parțial pe unele străzi din centrul capitalei, în legătură cu desfășurarea funeraliilor lui Ion Ungureanu.

Șoferii sunt rugați să evite pe cât posibil circulația pe următoarele străzi:

— Al. Pușkin tronsonul Ștefan cel Mare și Sfânt — București;

— Piața Marii Adunări Naționale, Mitropolitul Bănulescu-Bodoni de la Ștefan cel Mare și Sfânt până la 31 August 1989;

— Pe strada 31 August 1989, de la Mitropolitul Bănulescu-Bodoni până la Vasile Alecsandri;

— Pe Vasile Alecsandri, de la 31 August 1989 până la Alexei Mateevici.

Inspectoratul Național de Patrulare le recomandă participanților la trafic și să respecte indicațiile polițiștilor de patrulare.

Ion Ungureanu a murit sâmbătă în spitalul Coltea din București. În seara zilei de luni corpul neînsuflețit al artistului a fost adus de la București la Chișinău. Ion Ungureanu va fi petrecut astăzi pe ultimul drum.

Ion Ungureanu - Sputnik Moldova
Ce i-a cerut Pavel Filip lui Igor Dodon să facă pentru Ion Ungureanu

Ion Ungureanu s-a afirmat ca un om de cultură de marea valoare încă în perioada sovietică. Astfel, acesta a deținut funcția de regizor la unul dintre cele mai mari teatre din URSS — Teatrul Armatei de la Moscova, timp de peste zece ani (1978-1989).

În Republica Moldova el a deținut funcția de ministru al Culturii și Cultelor (6 iunie 1990 — 5 aprilie 1994) și a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova în anii 1990-1994. Ion Ungureanu este unul dintre cei 278 de delegați ai primului Parlament al fostei R.S.S. Moldovenească (devenită apoi Republica Moldova) care au votat Declarația de Independență a Republicii Moldova la 27 august 1991. Înainte de a fi votată în Parlament, Ion Ungureanu a citit declarația de independență în fața sutelor de mii de oameni din Piața Marii Adunări Naționale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0