Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce a pățit un bărbat din Moldova cu implanturile mamare

Abonare
Un cetățean al Republicii Moldova a fost prins de ruși cu implanturi mamare de contrabandă.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. În cadrul unui control de rutină efectuat în trenul de pe cursa Chișinău — Moscova, angajații postului vamal Breansk au descoperit că un cetățean al Republicii Moldova avea în bagaje peste treizeci de implanturi medicale cu cipuri pentru corectarea sânilor, transmite RIA Novosti.

Bărbatul a încercat să introducă în Rusia implanturile pe ascuns, fără să le declare.

Икра зернистая - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Caviar și bijuterii de contrabandă, reținute de vameșii de la Rezina

„În cadrul controlului efectuat în trenul de pe cursa Chișinău — Moscova, angajații postului vamal Breansk din Federația Rusă au descoperit la un cetățean al Republicii Moldovei 32 de implanturi mamare, care sunt utilizate pentru corectarea sânilor femeilor și care cântăreau 26 kg. Bărbatul a încercat să le transporte ilegal în Rusia, ascunzându-le de vameși", anunță Direcției Vamală Centrală din Rusia.

Implanturile transportate ilegal era fabricate în SUA. Conform specialiștilor, valoarea lor aproximativă de piață constituie 320 de mii de ruble, adică aproximativ cinci mii de euro.

Potrivit vameșilor ruși, implanturile produse de moldovean prin contrabandă sunt extrem de căutate de către chirurgii plasticieni, deoarece ele conțin un cip care îi permite medicului să identifice rapid parametrii lor, fără a fi necesar ca pacienta să facă o roentgenografie.

Pe numele moldoveanului a fost deschis un dosar penal pentru tăinuirea mărfurilor la controlul vamal, care în Rusia constituie o infracțiune administrativă. Implanturile au fost confiscate și trimise la expertiza merceologică.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0