Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vezi ce i-au făcut românii unui cârd de lebede albe din Moldova

© Facebook / Adrian Nita Lebede, lacul de la Batca Doamnei, Piatra Neamt
Lebede, lacul de la Batca Doamnei, Piatra Neamt - Sputnik Moldova
Abonare
Acest material, care prezintă imagini video și foto de o încărcătură emotivă sporită, este recomandat și celor sub 18 ani.

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. În fiecare an, crește numărul lebedelor care iernează pe luciurile de apă din județul Neamț, România. Pe timp de iarnă, aceste gingașe făpturi sunt extrem de vulnerabile, dat fiind că apa îngheață și ele nu se pot hrăni cu pești.

Într-o situație dificilă au ajuns, iarna aceasta, și lebedele de pe lacul de la Bâtca Doamnei. Doar că, de data aceasta, în ajutorul lor au venit oamenii. Ajutorul locuitorilor din Piatra Neamț, dar și din alte localități s-a dovedit extrem de eficient datorită inițiativei lui Adrian Niță, directorul general al societății comerciale din Piatra Neamț "Publiserv". Acesta, știind că sunt câteva suflete caritabile care vin să hrănească lebedele, a anunțat că pune la dispoziția celor interesați să salveze păsările un depozit pentru colectarea hrănii pentru ele.

Iată ce a scris el pe o rețea de socializare.

"Am citit în presa și în spațiul online că lebedele ce populează lacul Bâtca Doamnei suferă din cauza lipsei de hrană. Vă anunț pe această cale că începând de mâine voi pune la dispoziția celor interesați să doneze cereale, pâine ori alte furaje, un spațiu de depozitare în locația SC PUBLISERV SA din strada Muncii nr.3. În fiecare zi ne vom deplasa și vom hrăni lebedele de pe lac", a declarat Adrian Niță.

Adrian Niță, care a venit cu inițiativa, a venit și cu primul exemplu: "Voi face primul pas și săptămâna aceasta voi dona o tona de cereale. Toți cei ce vor face donații vor fi menționați în fiecare zi pe pagina noastră de facebook. În speranța că vă veți alătura cât mai mulți, vă mulțumesc".

Rezultatele nu s-au lăsat așteptate. După câteva zile, sute de oameni au dat curs inițiativei lui Adrian Niță. O spune chiar el.

"Sunt foarte mulțumit pentru că, după cum se poate observa, oamenii au început să se alăture acestei acțiuni minunate și, spre bucuria acestor animale superbe, în fiecare, tot mai muți oameni vin și le hrănesc cu pâine sau cu cereale", a declarat el.

Au răspuns apelului nu doar locuitorii orașului Piatra Neamț, ci și din localități îndepărtate, chiar și din București.

"Mă bucur că pietrenii sunt un exemplu pentru ceilalți. Nu aș vrea să uit nici de cei care ne-au furnizat și ne-au donat hrană. Vreau să spun că sunt persoane din Zalău, din București sau din Giurgiu care au trimis prin curier cereale, ca să ajute aceste animale", a mai precizat Adrian Niță.

 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0