Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Epidemie de rujeolă la hotar cu Moldova: deja sunt 15 morți

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа в Светлогорске
Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Abonare
Presa de peste Prut anunță că vineri a mai murit o persoană din cauza epidemie de rujeolă din România și numărul decedaților se ridică la 15

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. În total, numărul românilor bolnavi de rujeolă a ajuns la 2.300, iar vineri a fost înregistrat al 15 deces. Potrivit mediafax.ro, în momentul de faţă sunt confirmate cazuri de rujeolă în 34 de judeţe, cele mai multe în Arad şi Caraş-Severin. Asta ne face să înțelegem că epicentrul epidemiei este totuși departe de hotarul cu Republica Moldova.

Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Epidemia de rujeolă în România se extinde. Au fost înregistrate noi decese

Potrivit raportului întocmit de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), publicat vineri, 27 ianuarie, cel de al 15-lea deces a fost înregistrat în judeţul Timiş, acolo unde au murit deja patru persoane. În Arad, au decedat cinci persoane, trei în Dolj, două în Caraş-Severin şi una în Capitală.

Conform Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cazurile de rujeolă sunt existente în 34 de judeţe. Cele mai mult sunt confirmate în Arad, 517, în Caraş-Severin sunt 498, iar în Timiş — 330.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0