Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

"Barada", un personaj influent în lumea criminală, reținut de poliție

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a reținut cinci membri ai unei grupări criminale specializate în contrabandă și trafic ilicit de droguri

CHIȘINĂU, 31 — Sputnik. Potrivit sursei, aceștia sunt cetățeni ai Republicii Moldova cu vârste cuprinse între 25 și respectiv 50 de ani, cu domiciliul temporar în municipiul Chișinău și în suburbiile capitalei.

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat și au destructurat gruparea criminală specializată în contrabandă și trafic ilicit de droguri pe teritoriul țării, precum și realizarea acestora în cantități deosebit de mari.

Задержание - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reţineri la Chişinău: mai mulţi funcţionari - traficanţi de droguri

Acțiunile de urmărire penală și măsuri speciale de investigație au fost efectuate pe parcursul lunilor noiembrie 2016 — ianuarie 2017, în vizorul oamenilor legii fiind un grup de persoane care realizează heroină în municipiul Chișinău.

Prin intermediul unor investigatori au fost efectuate achiziții de control prin care au fost procurate peste 6 grame de heroină în mai multe tranșe, stabilind astfel implicarea în schemă de realizare a drogurilor a aproximativ 14 persoane.

În urma perchezițiilor întreprinse de oamenii legii au fost depistate și ridicate peste 50 de grame de heroină, cocaină, pastile psihotrope, obiecte destinate consumului de droguri, bani proveniți din realizarea drogurilor (aproximativ 10 000 euro), telefoane mobile și alte obiecte.

Au fost efectuate în total 14 percheziții, fiind ridicate droguri în valoare de 240 000 de lei. Un gram de heroină era realizat la prețul de 3000 — 4500 lei, în funcție de cantitatea procurată.

Totodată, au fost reținute cinci persoane, printre care și liderul grupului, toți condamnați anterior pentru diverse infracțiuni.

Poliția a comunicat că liderul grupului criminal s-a dovedit a fi un bărbat originar din raionul Strășeni, domiciliat în municipiul Chișinău, în vârstă de 50 de ani, un personaj foarte influent în lumea criminală, cunoscut ca „БАРАДА". Acesta a fost condamnat anterior pentru mai multe tipuri de infracțiuni, ultima data în anul 2005 pentru circulația ilegală a drogurilor.

Bănuitul a creat un grup infracțional în care a atras mai multe persoane, consumatori de droguri, în calitate de realizatori. Ulterior, prin intermediul acestora schema s-a extins, iar numărul consumatorilor care procurau droguri de la acest grup se presupune a fi mai mare de 100 de persoane. Acestea urmează să fie identificate de organul de urmărire penală.

Vindea droguri doar clienţilor fideli, cu 100 de euro doza>>>

La 29 ianuarie cele cinci persoanele au fost prezentate în fața instanței de judecată pentru aplicarea măsurii preventive, primind mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0