Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un rus originar din Moldova, reținut la Moscova pentru extremism

Как добраться до аэропорта Домодедово?
Abonare
Fostul reprezentant al președintelui rus în regiunea Sahalin Vitalie Gulii a fost reținut pe aeroportul Domodedovo când încerca să ia avionul spre Chișinău.

CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. Oamenii legii din Federația Rusă l-au reținut pe fostul reprezentant la președintelui rus în regiunea Sahalin Vitalie Gulii. El este suspectat de extremism după ce a publicat cartea "Подножие российского Олимпа. Штрихи к портрету современного чиновника" — (La poalele Olimpului rusesc. Schiță de portret al funcționarului modern — n.r.), transmite RIA Novosti, cu referire la declarațiile avocatului acestuia Daghir Hasanov.

Заседание суда - Sputnik Moldova
Rusia
Un cetățean al Moldovei suspectat de omor a fost extrădat în Rusia

"El este cercetat penal pentru extremism. Motivul inițierii cauzei penale a servit publicarea în anul 2015 a unei cărții despre funcționarii publici din Rusia. Vom discuta cu anchetatorul care îl poate elibera sau va cere prelungirea măsurii preventive", a declarat avocatul lui Gulii.

Avocatul său a mai spus că Gulii a fost reținut la aeroportul Domodedovo, în timp ce se pregătea să zboare la Chișinău la mama sa în vârstă de 93 de ani, care acum se află la spital. În momentul reținerii el a fost înștiințat că era dat în urmărire.

Potrivit avocatului, editarea suplimentară a cărții a fost sistată, pentru că oamenii legii au descins la editură și au "confiscat totul".

Conform articolului din Codul Penal al Federației Ruse care îi este incriminat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la cinci ani.

Vitalie Gulii a fost numit în anul 1991 în funcția de reprezentant al președintelui Federației Ruse în regiunea Sahalin. În anul 1993, a ocupat funcția de șef de secție în cadrul Administrației Președintelui. Ulterior, a ocupat funcția de adjunct al șefului Direcției de Coordonare ai reprezentanților președintelui Federației Ruse în regiuni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0