Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce nu va fi reformat domeniul sănătății nici în 20 de ani

© Sputnik / Miroslav RotariGhenadie Țurcanu
Ghenadie Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
O reformă adevărată în domeniul sănătății nu vom avea nici în două decenii. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova de către coordonatorul de programe de la Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate Ghenadie Țurcanu.

 

De ce nu vom avea o reformă în domeniul sănătății nici în 20 de ani

 

 

Ghenadie Țurcanu spune că odată cu schimbarea guvernelor, vin alți conducători la Ministerul Sănătății și astfel toate reformele începute se duc de râpă, întrucât miniștrii noi au alte viziuni decât predecesorii lor.

"Dacă guvernul precedent a elaborat un document bazat pe dovezi și fapte, vine alt guvern și alt ministru care nu este de acord cu acele inițiative și din nou începe, pe durata celor patru ani de mandat, să elaboreze alte documente până vine un alt guvern. Așa ne aflăm într-o tranziție permanentă de pregătire a documentelor", a declarat Ghenadie Țurcanu.

Țurcanu susține că pentru a efectua o adevărată reformă în domeniul spitalicesc este nevoie de minimum 20 de ani, însă în țara noastră aceasta nici măcar nu a început.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0