Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Afacere în familie: racolau și traficau tinere și copii în Turcia

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaРабота вневедомственной охраны московской полиции
Работа вневедомственной охраны московской полиции - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii unei grupări criminale din Moldova - mama, fiica și fiul acesteia - vor vi judecați pentru trafic de ființe umane și trafic de copii.

CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. O grupare criminală specializată în trafic de ființe umane și trafic de copiii, a fost destructurată de către angajații Poliției de Frontieră în comun cu Procuratura sectorului Botanica din Capitală. Potrivit oamenilor legii, din cadrul grupării făceau parte trei persoane, care sunt rude de gradul I, iar două dintre acestea au fost deja deferite justiției.

poliţie, reţinere, grupare - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O grupare criminală, anihilată de poliţişti

Fiecare membru al grupului infracțional își avea rolul bine definit: mama — moldoveancă de 44 de ani, era capul grupării și gestiona mijloacele bănești obținute în urma activității criminale, iar fiica de 26 de ani și fiul acesteia de 20 de ani recrutau și transportau victimele în Turcia.

Ofițerii de investigație ai Departamentului Poliției de Frontieră în conlucrare cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Aeroportului Chișinău au identificat 13 persoane de gen feminin, printre care se afla și o minoră, care au fost victime ale traficului de ființe umane pe parcursul anilor 2015 — 2016. Tinerele erau recrutate și trimise în Turcia, unde erau supuse exploatării sexuale comerciale.

În prezent, fiul — alias "Leo" este deținut în stare de arest. În anul 2015, acesta a fost condamnat la închisoare pe un termen de 3 ani și 4 luni, pentru "jaf", aplicarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de 2 ani, iar fiica este cercetată în stare de libertate, deoarece are un copil minor la întreținere.

Mama și alți membri ai grupării criminale urmează să fie anunțați în căutare internațională.

Potrivit Legii, dacă se va dovedi vinovăția lor, aceștia riscă privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 20 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0