Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atenție maximă: evitați aceste jucării, nu vă puneți în pericol copiii

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Argint
Lucia Argint - Sputnik Moldova
Abonare
Din motiv că suntem săraci, nu ne putem permite să cumpărăm copiilor noștri jucării de calitate, a declarat Lucia Argint, pedagog și mamă a doi copii, într-un interviu pentru Sputnik Moldova
Atenție maximă! Evitați aceste jucării, nu vă puneți în pericol copiii

Jucăriile de calitate sunt scumpe, iar indemnizațiile pentru copii sunt mici, la fel ca salariile multor moldoveni. Din acest motiv, părinții nu își pot răsfăța copiii cu jucării de calitate, spune Lucia Argint.

"Pe piață apare o tendință periculoasă, deoarece majoritatea părinților nu-și pot permite jucării scumpe pentru copiilor  lor. Din această cauză, ei cumpără produse ieftine care sunt diverse și multe în țara noastră, majoritatea fiind produse în China. De aceea, trebuie să fim foarte atenți, întrucât unele jucării pot fi extrem de periculoase'', a declarat pedagogul.

Astfel, Lucia Argint le recomandă tuturor părinților ca atunci când merg să cumpere jucării pentru copiii lor, fie din stofă sau plastic, dacă au un miros pronunțat și deranjant atunci să le evite, întrucât acestea sunt foarte periculoase pentru copii și pot provoca diferite alergii sau alte boli.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0