Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De 4 zile cutremurele de pământ ne dau târcoale, Vrancea s-a cutremurat din nou

© AFP 2022 / TED ALJIBEA strong earthquake with a magnitude of 6.0 struck late Saturday off San Antonio in the province of Zambales in the western Philippines, local seismologists said.
A strong earthquake with a magnitude of 6.0 struck late Saturday off San Antonio in the province of Zambales in the western Philippines, local seismologists said. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Zona seismică Vrancea este tot mai activă în ultima perioadă, în România fiind înregistrate tot mai multe cutremure.

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. După ce aseară a fost înregistrat la ora 19:27 un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe Richter în judeţul Buzău, România, astăzi dimineaţă, la ora 7.41, un nou seism s-a produs. De această dată în judeţul Vrancea, dar aceeaşi zonă seismică Vrancea.
Seismul din această dimineaţă a fost localizat la o adâncime de 135,8 km, cu magnitudinea de 2,9 pe Richter, potrivit INFP.ro. Este a patra zi consecutiv de cutremure produse în zona seismică Vrancea.

A staff member of the Seismology Center points to a chart showing the earthquake activity detected by the central Weather Bureau in Taipei on April 20, 2015 - Sputnik Moldova
Un nou cutremur la hotarele Moldovei

Potrivit Insititutului Naţional pentru Fizica Pământului, vineri dimineaţă, la ora 2:16, s-a produs un cutremur de 3,5 grade în zona seismică Vrancea, în nord-vestul judeţului, la o adâncime de 79,4 kilometri, aproape de localităţile Covasna şi Târgu Secuiesc, cel mai puternic din această săptămână.

Un alt cutremur în aceeași regiune a avut loc joi dimineaţă, la ora 9:44, fiind de 2,9 grade pe scara Richter, la o adâncime de 119,3 kilometri.

землетрясения - Sputnik Moldova
De ce cutremurele se produc cel mai des noaptea, ce spun experții

Un seism tot de 3,5 grade a avut loc pe 15 ianuarie, în judeţul Buzău, la adâncimea de 114,8 kilometri. De la începutul anului, cel mai puternic cutremur produs în Vrancea a avut intensitatea 4,1 grade, fiind înregistrat pe 5 ianuarie. Cele mai puternice cutremure din anul trecut care au zguduit România au fost, ambele, de 5,3 grade, unul în noaptea de 27 spre 28 decembrie, la ora 1.20, în Vrancea, la o adâncime de 98,9 kilometri, iar celălalt, pe 24 septembrie, la ora 2.11, tot în Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri.

Vom menționa că niciunul dintre aceste patru cutremure nu a fost resimțit în republica Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0