Condiții extreme pentru obținerea vizei americane. Ce trebuie să știe moldovenii

© Fotolia / weimUS Visa
US Visa - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul pentru Securitatea Internă trebuie să urgenteze crearea şi punerea în funcţiune a sistemului biometric de urmărire a tuturor mişcărilor persoanelor care traversează frontiera SUA.

CHIŞINĂU, 28 ian — Sputnik. Ppreşedintele SUA, Donald Trump, a semnat vineri un ordin care suspendă pentru o perioadă de 120 de zile primirea refugiaţilor în SUA, interzice pentru o perioadă nedeterminată dislocarea refugiaţilor din Siria şi înăsprește regulile de intrare în SUA. La ceremonia de semnare a ordinului în Pentagon a declarat că de acum încolo selectarea refugiaţilor va fi "extremă".

"Este vorba de protejarea statului împotriva teroriştilor străini", a declarat Trump.

Regimul de vize

Preşedintele SUA a mai ordonat introducerea imediată a interviului pentru cererea de vize ce nu vizează migraţia şi urgentarea creării sistemului biometric de contro lasupra celor care intră în SUA. În special, Departamentul de Stat a fost însărcinat să anuleze imediat programul care permitea cetăţenilor unor ţări să nu susțină, în anumite situaţii, interviu la instituţiile consulare ale SUA înainte de primirea vizei.

Pașaport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova riscă să piardă regimul liberalizat de vize cu UE

Ministerul pentru Securitatea Internă trebuie să urgenteze crearea şi punerea în funcţiune a sistemului biometric de urmărire a tuturor mişcărilor persoanelor care traversează frontiera SUA. De asemenea, autorităţile SUA vor cere altor ţări informaţii detaliate care să permită analiza integrală a intenţiilor persoanelor care intenţionează să intre pe teritoriul SUA.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Schimbări în acordarea vizelor de lungă durată pentru moldoveni în Polonia

În ordin este prevăzut că problemele legate de obținerea vizei vor fi rezolvate în baza principiului de reciprocitate. În practică aceasta înseamnă că dacă SUA vor considera că americanii întâlnesc anumite probleme în primirea vizelor altor ţări, SUA vor aplica măsuri similare şi vor complica procesul de primire a vizei pentru cetăţenii acelei ţări. În afară de aceasta, Trump a limitat perioada de şedere de 90 de zile din o serie de ţări cu populaţie preponderent musulmană, însă nu a spus care sunt aceste ţări.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0