Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A murit cel care a dat citire Declarației de Independență în 1991, în PMAN

© Video: Youtube / YouTubeIon Ungureanu
Ion Ungureanu - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul actor și regizor Ion Ungureanu, care a fost și deputat în primul Parlament la Republicii Moldova, a decedat astăzi la spitalul Coltea de la București

CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. Vestea tristă a morții lui Ion Ungureanu a fost adusă pe o rețea de socializare de regizorul Sergiu Prodan.
Acesta a scris: "Vești triste de la București. Astăzi, la spitalul Coltea, s-a stins din viață Ion Ungureanu. Ne-a părăsit unul din Pilonii Culturii Naționale, pe care-i mai aveam. Dumnezeu să te ierte, Învățătorule".

Vom menționa că Ion Ungureanu, care s-a stins la vârsta de 81 de ani, s-a afirmat ca un om de cultură de marea valoare încă în perioada sovietică. Astfel, acesta a deținut funcția de regizor la unul dintre cele mai mari teatre din URSS — Teatrul Armatei de la Moscova, timp de peste zece ani. (1978-1989).

În Republica Moldova el a deținut funcția de ministru al Culturii și Cultelor (6 iunie 1990 — 5 aprilie 1994) și a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova în anii 1990-1994.

Ion Ungureanu este unul din cei 278 de delegați ai primului Parlament al fostei R.S.S. Moldovenească (devenită apoi Republica Moldova) care au votat Declarația de Independență a Republicii Moldova la 27 august 1991. Înainte de a fi votată în Parlament, Ion Ungureanu a citit declarația de independență în fața sutelor de mii de oameni din Piața Marii Adunări Naționale.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0