Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi oare interzise sărbătorile de 8 Martie, 1 Mai și Ziua Victoriei

© Sputnik / Александр Максименко / Accesați arhiva multimediaМероприятия в честь годовщины создания УПА на Украине
Мероприятия в честь годовщины создания УПА на Украине - Sputnik Moldova
Abonare
Sărbătorirea zilelor de 8 Martie, 1 Mai și Ziua Victoriei ar putea fi anulată la nivel de stat și acestea ar putea fie excluse din lista zilelor de odihnă în Ucraina, a anunțat directorul Institutului Ucrainean al Memoriei Naționale, Vladimir Veatrovici.

CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. Potrivit lui Veatrovici, Institutul a elaborat deja un proiect în acest sens și va propune ca aceste zile să nu mai fie recunoscute drept sărbători.

„Calendarul nostru este încărcat cu diferite sărbători ucrainene noi, iar sărbătorile sovietice vechi sunt și ele păstrate. Toate acestea trebuie aduse într-o anumită ordonare. Eu cred că în acest an deputații vor susține inițiativa noastră și vor adopta această lege, a declarat Veatrovici pentru portalul Apostrof, citat de RIA Novosti.

El a mai subliniat că, în Ucraina, ar trebui respectate la nivel de stat doar acele sărbători care marchează evenimente de importanță crucială, cum ar fi Ziua Independenței sau cea a Constituției, nu și sărbătorile moștenite din trecutul sovietic.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0