Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Avocații anunță că vor ieși la proteste

Abonare
Recentele inițiative înaintate de un grup de legislatori, prin care deputații ar putea accede în rândurile avocaților fără a susține examenul aferent avocaturii, îi fac pe apărătorii din Republica Moldova să amenințe cu proteste.

Avocatul și profesorul universitar Iurie Mărgineanu a declarat în cadrul unei emisiuni produse în studioul Sputnik Moldova că dacă deputații nu vor renunța la această idee, atunci avocații vor ieși la proteste și vor bloca activitatea instanțelor, boicotând ședințele de judecată.

”Această inițiativă este nocivă, în primul rând, prin faptul că aleșii poporului încearcă să acceadă în această ipostază prin ușa din spate, ocolind astfel rigorile meseriei de avocat'', a declarat Mărgineanu.

Mărgineanu mai spune că ”prin promovarea acestei inițiative, atestăm și coliziunea dintre ramurile puterii în stat, or ne vom confrunta volens-nolens cu o ingerință a ramurii legislative în sfera judecătorească, care prin esența ei trebuie să rămână independentă, autonomă și în afara cadrului politic, aducându-se prin aceasta o atingere gravă principiului de separare a puterilor în stat'', menționează avocatul.

În cadrul aceleiași emisiuni, Iurie Mărgineanu a menționat că ar fi de dorit ca avocații să beneficieze de o anumită imunitate, întrucât adesea aceștia sunt intimidați.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0