Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul s-a pronunțat în privința comemorării victimelor Holocaustului

© Sputnik / Мирослав РотарьАндрей Галбур
Андрей Галбур - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat planul de acțiuni pentru implementarea declarației Legislativului cu privire la acceptarea raportului comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre privind examinarea și aprobarea proiectului planului de acțiuni pentru implementarea declarației Parlamentului cu privire la acceptarea raportului comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului, prezidată de Elie Wiesel.

După aprobarea la 22 iulie 2016 a hotărârii respective de către Legislativ, Guvernul urma să elaboreze un plan de acțiuni în domeniile social și educațional pentru studierea Holocaustului și pentru organizarea evenimentelor de comemorare a victimelor acestuia.

Potrivit ministrului de Externe, Andrei Galbur, proiectul a fost avizat pozitiv de către Cancelaria de Stat, Ministerului Educației, precum și de comunitatea evreiască din Republica Moldova.

Totodată, ministrul a subliniat că unele acțiuni deja se implementează.

”Pe parcursul acestei săptămâni se desfășoară o serie întreagă de măsuri pentru comemorarea victimelor holocaustului care vor culmina cu desfășurarea unui miting recviem, la data de 27 ianuarie, la memorialul victimelor fascismului”, a declarat Galbur.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0