Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Atac cibernetic masiv asupra unei instituții guvernamentale din Rusia

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaHackeri
Hackeri - Sputnik Moldova
Abonare
Garda Națională a Rusiei a anunțat joi dimineața că atacul cibernetic a fost îndreptat asupra site-ului instituției

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Potrivit informațiilor oficiale, atacul a fost executat de hackeri, iar asta s-a întâmplat miercuri seara, aproximativ la ora 17.00, ora Moscovei.

Internet - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mega atac cibernetic soldat cu pierderi de milioane de euro, implicată Moldova

Site-ul atacat a început să funcționeze cu dificultăți în jurul orei 17.00, iar specialiștii au stabilit că a avut loc un atac masiv de tipul DDoS, printr-o multitudine de solicitări de rețea, care sunt de natură să conducă la suprasolicitarea serverului web și blocarea activității site-ului.

Instituția a anunțat că până la ora 02.00 au fost identificate și blocate 450 de adrese IP unice, de pe care au fost lansate atacurile. Ulterior, au fost identificate alte peste 7 mii de adrese IP utilizate pentru organizarea atacului.

La ora actuală sunt întreprinse măsuri de răspuns menite să respingă atacul DDoD și să asigure relansarea activității normale a site-ului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0