Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Adevăratul motiv pentru care a demisionat consilierul prezidențial Ion Ceban

© Sputnik / Мирослав РотарьМуниципальный советник
Муниципальный советник - Sputnik Moldova
Abonare
Socialistul Ion Ceban a demisionat din funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova în urma sesizării făcute de Autoritatea Națională de Integritate

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Consilierul municipal Ion Ceban a demisionat din funcţia de consilier în domeniul politic şi purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

Însă, tot acolo, acesta anunță că va exercita în continuare atribuțiile pe care le are în cadrul aparatului lui Dodon.

”Voi rămâne să exercit aceleași atribuții funcționale în aparatul președintelui RM, dar și să conduc fracțiunea PSRM din cadrul CMC”, a scris Ceban.

 
Decizia a fost luată în urma stabilirii de către Autoritatea Națională pentru Integritate a incompatibilității dintre funcția de consilier municipal și consilier al președintelui Republicii Moldova.
Potrivit unor surse din cadrul Președinției, va fi creată o nouă funcție, care se va numi "secretar al președintelui, purtător de cuvânt", iar atribuțiile de funcție vor rămâne neschimbate.
Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0