România, zguduită de două cutremure în timp de o oră

© AFP 2022 / TED ALJIBEA strong earthquake with a magnitude of 6.0 struck late Saturday off San Antonio in the province of Zambales in the western Philippines, local seismologists said.
A strong earthquake with a magnitude of 6.0 struck late Saturday off San Antonio in the province of Zambales in the western Philippines, local seismologists said. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Azi dimineaţă, România a fost zguduită de două cutremure produse în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. La ora 05:09 a avut loc primul seism în zona Vrancea, cu magnitudinea de 2, 2 pe scara Richter şi la o adâncime de 101,8 kilometri, comunică Sputniknews.ro citând INFP.

Cum să ne comportă în caz de cutremur? - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum să ne comportăm în caz de cutremur?

Al doilea cutremur a fost înregistrat la ora 06:08, a avut magnitudinea de 3 grade şi s-a produs la o adâncime de 121,9 kilometri.

Anul acesta au avut loc deja 22 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 4,1 grade pe scara Richter.

Directorul ştiinţific al INFP explica anterior, solicitat de RomâniaTV, că seismele de acest gen, adică mai mici, sunt bune pentru că determină anumite descărcări şi ajustează fluctuaţiile de tensiune, însă nu ne feresc de producerea unui cutremur mai mare.

„Cutremurele cu magnitudini mici nu ne feresc de un cutremur mai mare. Ele sunt totuşi bune, pentru ca produc anumite descărcări în Vrancea şi ajustează fluctuaţiile de tensiune. Însă, per total nu reuşesc să elibereze tensiunea acumulată în Vrancea. Nu putem, în perspectivă, să nu ne gândim şi la un cutremur mai mare", a precizat Mircea Radulian.

Землетрясение
Землетрясение  - Sputnik Moldova
Землетрясение

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0