Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reguli noi la trecerea frontierei UE: femeile vor trebui să renunțe la bijuterii

© Sputnik / Алексей Никольский / Trecere la banca de fotografiiКонкурс "АЛРОСА"
Конкурс АЛРОСА - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia Europeană examinează un proiect de directivă prin care este propusă înăsprirea regulilor de calculare a banilor cash la traversarea frontierei cu Europa: bijuteriile din aur, ceasurile scumpe și alte obiecte de preț vor fi echivalate sumelor de bani.

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. Moldovenii care planifică să întreprindă călătorii peste hotare în viitorul apropiat s-ar putea confrunta cu noi reguli. Femeile obișnuite să-și etaleze bijuteriile din aur s-ar putea vedea nevoită să-și scoată podoabele scumpe, pentru a putea traversa fără griji frontiera cu Europa.

Serviciile vamale europene vor echivala aceste obiecte de valoare banilor cash, suma maximă admisă la trecerea frontierei fiind de 10 mii de euro, comunică Sputnik Estonia.

Проверка документов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi detalii despre regimul de trecere a frontierei moldo-române

Comisia Europeană a trimis spre examinare un proiect de directivă prin care vor fi echivalate între altele banilor cash bijuteriile din aur, lingourile, dar și alte obiecte de valoare.

Astfel, valoarea acestora va fi adăugată sumei de bani în numerar de care va dispune persoana la momentul traversării frontierei UE, într-o direcție sau alta.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0