Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nicolae Botgros a devenit ambasador cultural

© Photo : Facebook / Mihai ChiricaNicolae Botgros la un concert grandios, susținut la Iași
Nicolae Botgros la un concert grandios, susținut la Iași - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Marele artist moldovean va reprezenta pe plan internațional capitala culturală a României.

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. În cadrul manifestațiilor prilejuite de ziua Unirii, Primăria municipiului Iași i-a conferit artistului Nicolae Botgros titlul de "Ambasador Cultural al Iașului". Distincția i-a fost înmânată cunoscutului dirijor chiar de primarul Iașiului, Mihai Chirică.

„Alături de distincția de Ambasador cultural al Iașului, pe care am oferit-o maestrului Nicolae Botgros, am adăugat și aprecierea pentru maniera în care valoarea sa umană se împletește cu talentul cu care interpretează folclorul românesc, una dintre cele mai de preț valori naționale ale noastre", a scris Mihai Chirică pe pagina de Facebook, unde a afișat mai multe imagini de la eveniment.

Nicolae Botgros, „magicianul viorii", s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în localitatea Badicul Moldovenesc, Cahul, R.S.S. Moldovenească, într-o familie de lăutari. În 1978 a fost numit director al Orchestrei Naționale de Muzică Populară Lăutarii, dobândind o faimă internațională. Actualmente conduce mai multe orchestre în România și Moldova.

Pe plan internațional, există asociația culturală World Masters Committee care desemnează ambasadori culturali internaționali (World Masters). Ambasadorii culturali sunt artişti care promovează cultura şi tradiţiile naţionale în mediul internaţional.

Fluxul de știri
0