Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Legea antitutun a salvat mai mulți oameni de la spitalizare

© Sputnik / Мирослав РотарьКурение в общественных местах
Курение в общественных местах - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada iunie-decembrie 2016, numărul de spitalizări din cauza astmului bronșic s-a micșorat cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, când fumatul nu era interzis prin lege.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. La 7 luni de la intrarea în vigoare a interdicțiilor privind fumatul în spațiile publice și la locurile de muncă, Ministerul Sănătății atestă micșorarea numărului de îmbolnăviri asociate cu expunerea la fumul de tutun. În perioada iunie-decembrie 2016, numărul de spitalizări din cauza astmului bronșic s-a micșorat cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, când fumatul nu era interzis prin lege.

În perioada iunie-decembrie, au fost spitalizați mai puțini pacienți cu agravare a astmului bronșic, a astmului bronșic parţial controlat sau necontrolat, precum și a complicațiilor acestei maladii.

Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Legea privind controlul tutunului, promulgată

Fumul de tutun face parte din factorii de risc care duc la apariția acceselor astmatice. Expunerea la fumul de tutun și fumatul este unul din factorii non-alergici, care poate declanșa criza de astm bronşic sau o agravare a stării respiratorii a organismului uman. Specialiștii recomandă evitarea fumatului activ şi pasiv ca primă măsură care poate îmbunătăți condiția respiratorie.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că la nivel mondial, 300 de milioane de persoane suferă de astm bronşic. Astmul este mai frecvent în copilărie şi după 40 ani. Se estimează că în Republica Moldova sunt peste 160 de mii de astmatici sau aproximativ 4 la sută din populaţie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0