Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bosch retrage din vânzare un dispozitiv care ar putea prezenta pericol

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaМалые промысловые суда для рыбодобывающих компаний в Калининграде
Малые промысловые суда для рыбодобывающих компаний в Калининграде - Sputnik Moldova
Abonare
Consumatorii, inclusiv cei din Moldova, pot returna anumite modele de polizoare unghiulare care au fost afectate de o deficiență temporară în procesul de producție.

CHIȘINĂU, 14 ian — Sputnik. Bosch a decis să retragă şi să recheme un șir de dispozitivele de acest gen după ce a recepţionat cinci reclamaţii în privinţa faptului că axul, inclusiv accesoriul fixat, se separă de dispozitiv pe parcursul utilizării.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor din Republica Moldova informează consumatorii despre campania voluntară de securitate în privința polizoarelor unghiulare, inițiată de Robert Bosch GmbH, compania producătoare de tehnică marca Bosch.

Astfel, Bosch va retrage dispozitivele produse în perioada iunie 2016 — august 2016 — modelele GWS 20, 22, 24 şi modelele PWS 20, 1900, 2000 (fără funcţie de frânare), şi în perioada februarie 2016 — octombrie 2016 — modelul special GWS 24-230 JVX, cu funcţie de frânare. Dispozitivele afectate vor fi înlocuite sau reparate gratis, înlocuirea fiind efectuată doar în schimbul dispozitivului afectat.

Se menționează că Bosch a recepţionat cinci reclamaţii în privinţa faptului că axul, inclusiv accesoriul fixat, se separă de dispozitiv pe parcursul utilizării. Până la moment însă nu au fost raportate rănirea unor persoane sau daune cauzate proprietăţii.

Potrivit producătorului, cauza principală a acestei probleme este un defect temporar în procesul de producere a axelor. După cum au arătat investigaţiile preliminare, axele se pot separa de dispozitivele afectate, în contextul în care acestea nu ajung la diametrul minim necesar pentru a rămâne presat în siguranţă în dispozitiv pe parcursul utilizării.

Bosch a ordonat o stopare permanentă a vânzărilor în privinţa tuturor dispozitivelor care cad sub criteriile caracterizate. Mai mult, Bosch a decis să retragă și să recheme toate produsele potențial afectate.

Astfel, toți proprietarii de polizoare unghiulare marca Bosch, fabricate în perioada menționată, sunt rugați să verifice în lista anexată, iar dacă aparatul lor este afectat, să apeleze numărul de telefon +373 22 84 00 50, de luni până vineri, între 09:00 — 18:00, sâmbăta de la 09:00 — 14:00.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0