Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii privind cazul familiei căreia i-au fost luați cu forța copiii

© Sputnik / Мирослав РотарьКафедральный Собор
Кафедральный Собор - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mitropolia Moldovei se alătură apelului făcut de portalul național de spiritualitate ortodoxă Moldova Ortodoxă, care a oferit mai multe detalii în cazul familiei de moldoveni aflate în occident, căreia i-au fost luați cu forța copii.

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Cazul familiei aflate în occident, căreia i-au fost luați cu forța copii, fiind învinuiți de ”violență în familie”, a generat o adevărată polemică. Redăm mai jos textul comunicatului oficial al portalului național de spiritualitate ortodoxă ortodox.md, publicat pe pagina mitropolia.md.

ÎPS Vladimir s-a rugat pentru familia căreia autoritățile din UE le-au luat copii cu forța - Sputnik Moldova
Alarmant: autoritățile din UE au luat cu forța copiii unei familii din Moldova

”Redacţia portalului Moldova Ortodoxă se arată extrem de îngrijorată de faptul că, în presa autohtonă a fost prezentat eronat apelul de ajutor duhovnicesc prin rugăciune al unei familii din Occident care are nevoie de rugăciunea confraţilor întru credinţă.

Ne referim la apelul „O nouă rubrică — Ajutor prin rugăciune" publicat pe portalul ortodox.md, în data de 21 ianuarie a.c.

Am constatat că numeroasele apeluri primite pe parcursul zilei din partea a mai mulţi jurnalişti nu au alt scop, decât transformarea unui apel de susţinere duhovnicească într-un subiect scandalos de ştire.

În această ordine de idei, redacţia portalului vine cu următoarea precizare: familia care a cerut ajutorul duhovnicesc prin pomenirea în rugăciune la Sfintele Liturghii a solicitat să păstrăm anonimatul membrilor săi, pe lângă asta, redacţia ortodox.md, a evitat menţionarea oricăror detalii care au vreo legătură cu acest caz, pentru a exclude orice situație care ar agrava starea de lucruri a familiei în cauză.

Astfel, facem un apel către instituţiile de media să respecte această solicitare pentru a nu încălca normele deontologiei jurnalistice. Totodată, sperăm că societatea a înţeles corect apelul lansat, iar creştinii ortodocşi se vor concentra exclusiv la rugăciune pentru aceşti confraţi aflaţi în clipe de grea încercare”, îndeamnă ortodox.md.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0