Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele României a ieșit la protest. Ce a declarat Iohannis

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În jur de 10 mii de persoane au protestat, duminică, la București, față de proiectul grațierii și față de modificarea Codului Penal al României.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a mers duminică în Piața Universității din București, unde circa 10 mii de persoane s-au adunat pentru a protesta față de proiectul grațierii și față de modificarea Codului Penal.

„Am venit în Piața Universității ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept. Așa ceva nu se poate admite”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24. 

„Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele român a fost aplaudat, iar participanții la marș au scandat „Avem preşedinte”, „Iohannis e cu noi” și „România cere — fără graţiere”.


Fluxul de știri
0