Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile de frontieră române procesează manual datele din pașapoarte

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La șapte posturi vamale de trecere a frontierei cu România timpul de aștepare a crescut considerabil din cauza unor defecțiuni tehnice ale bazei de date a Poliției de Frontieră din România.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Toate posturile vamale de pe segmentul de frontieră moldo-român și-au reluat activitatea după ce autoritățile de frontieră române au  recurs la procedura manuală de procesare a datelor, metodă care presupune însă extinderea timpului de perfectare, anunță Serviciul Vamal al Moldovei. 

Mai multe puncte de trecere a frontierei cu România au fost închise, duminică, mai bine de o oră pentru cetățenii Republicii Moldova.

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ultima oră: moldovenii nu pot traversa frontiera cu România

Este vorba despre posturile vamale  ”Leușeni”, ”Sculeni”, ”Cahul”, ”Giurgiulești”, ”Ungheni”, ”Costești” și ”Lipcani”. Acestea și-au sistat activitatea din cauza unor defecțiuni tehnice ale bazei de date a Poliției de Frontieră din România.

”Este autorizată traversarea frontierei doar pentru cetățenii Uniunii Europene”, a precizat Serviciul Vamal al Moldovei.

Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier, care nu dețin cetățenia UE, să evite temporar traversarea frontierei cu România.


Fluxul de știri
0