Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul român de Externe ”i-a dat peste nas” ambasadorului american

© Photo : Ministerul de Externe al RomânieiTeodor Meleșcanu și Hans Klemm
Teodor Meleșcanu și Hans Klemm - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe al României i-a sugerat ambasadorului SUA la București să înceteze să dialogheze cu autoritățile prin intermediul presei și să respecte practicile diplomatice.

CHIȘINĂU, 20 ian — Sputnik. Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, a exprimat o poziție dură, dar diplomatică în fața ambasadorului SUA le București, Hans Klemm, în cadrul unei întrevederi oficiale care a avut loc astăzi, transmite sputniknews.ro.

Potrivit comunicatului oficial al diplomației române, Meleșcanu a „argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, şi nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe şi autorităţile guvernamentale".

Избранный президент США Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Trump i-a somat pe unii ambasadori ai SUA să demisioneze până pe 20 ianuarie

În opinia ministrului român de Externe, acest dialog trebuie să fie unul "în conformitate cu spiritul relaţiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor şi practicilor diplomatice".

Ambasadorul american la București a fost învinuit în mai multe rânduri de foști diplomați și politicieni români de imixtiuni în politica internă a României.

Într-un ultim interviu oferit agenției News.ro, ambasadorul Hans Klemm a criticat dur ordonanța de urgență a Guvernului Grindeanu cu privire la amnistie și grațiere, declarând că SUA o susțin pe actualula șefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0