Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Probe video: Chirtoacă ar trebui să intre în pământ de rușine

© Photo : Adrian PleșcaDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarului de Chișinău, liberalului Dorin Chirtoacă, i-au fost prezentate mai multe probe video de către un grup de locuitori ai Capitalei.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. La prima vedere, aceste probe video nu au prea multe în comun, iar una dintre ele se referă, în general, la perioada sovietică.

Lui Dorin Chirtoacă i-a fost sugerat că orașul Chișinău arăta mult mai bine în perioada sovietică, decât în anii în care el este edil al Capitalei. Clipul video este, de fapt, un colaj, făcut cu multă abilitate de persoane care nu și-au afișat identitatea.

Astfel, în clip sunt prezentate mai multe imagini cu Chișinăul din zilele noastre, inclusiv cu băltoace pe trotuare, asfalt proaspăt așternut, zăpadă murdară, nisip și caldarâm devastat. De asemenea, sunt prezentate imagini care reflectă problema parcărilor, starea în care a ajuns piața centrală, gările, într-un cuvânt starea Chișinăului de azi.

Clipul video este remarcabil inclusiv prin faptul că vocea crainicului este dintr-un film despre Chișinău făcut în perioada sovietică în anul 1960. Oricine are curiozități pentru istoria Capitalei moldovenești a văzut nu o singură dată acest clip pe rețelele de socializare și a suspinat, amintindu-și de vremurile când Chișinăul era un oraș cu adevărat frumos, curat, îngrijit, administrat cu multă grijă și profesionalism.

Iar aici aveți posibilitate să vizionați varianta originală a filmului:

Contrastul din noul clip consternează și ne face să ne gândim, dacă nu cumva Chișinăul a fost lipsit de șansa de a fi iarăși un oraș de toată frumusețea, în care locuitorii și oaspeții să se simtă confortabil și care să-i fascineze pe toți prin farmecul și specificul său irepetabil.

Fluxul de știri
0