Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când vor ajunge în Moldova experții de la „Rospotrebnazor”

© Sputnik / Мирослав РотарьНекоторые из увековеченных на Аллее врачей жили и работали еще в XIX веке.
Некоторые из увековеченных на Аллее врачей жили и работали еще в XIX веке. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Experții de la „Rospotrebnazor” și „Rosselhoznadzor” vor începe activitatea privind extinderea listei companiilor care livrează mărfuri moldovenești pe piața rusă.

CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. Experții „Rospotrebnazor" și „Rosselhoznadzor" vor veni săptămâna viitoare la Chișinău pentru a începe activitatea de extindere a listei companiilor care livrează producția moldovenească pe piața rusă, a declarat președintele Igor Dodon, citat de RIA Novosti.

„Experții de la „Rospotrebnazor" și „Rosselhoznadzor" vor veni exact peste o săptămână și vom începe să extindem lista acelor companii care își pot exporta producția pe piața din Rusia", a declarat Dodon.

Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Video
Când vor resimți moldovenii rezultatele vizitei lui Dodon la Moscova

„Am convenit de principiu că nu vom reuși să ridicăm în totalitate embargoul impus producției moldovenești, atât timp cât este în vigoare Acordul de Asociere cu UE, însă poate fi extinsă lista mărfurilor și numărul companiilor-producătoare care livrează mărfuri pe piața rusă. Cred că într-o lună — două vom soluționa această problemă", a menționat președintele.

În iunie 2014, Republica Moldova a semnat cu UE Acordul de Asociere și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. După ratificarea acestui Acord de către Parlamentul Republicii Moldova, relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au tensionat. Conform Acordului, Moldova trebuie să-și deschidă total piața pentru mărfurile europene. Rusia a interzis importul mai multor mărfuri moldovenești, de teamă că prin intermediul Moldovei va fi reexportată producția din UE.

Igor Dodon la Moscova: Vrem renegocierea acordurilor cu Uniunea Europeană>>>

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0