Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Europenii îi pot lăsa pe moldoveni cu buza umflată pe piața Rusiei

© Facebook / Dodon IgorВстреча Президента Молдовы с нашими соотечественниками которые работают в Москве
Встреча Президента Молдовы с нашими соотечественниками которые работают в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
În cazul în care Rusia și Uniunea Europeană vor ajunge la un consens în privința relansării plenare a relațiilor comerciale, companiile din UE vor ajunge înaintea celor moldovenești pe piața rusă, a declarat politologul Valeriu Ostalep joi seara în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. Potrivit lui Ostalep, politicienii de la Chișinău care își fac iluzia că relațiile comerciale moldo-ruse se vor schimba în favoarea Moldovei în cazul în care UE va ajunge la un consens economic cu Rusia, uită să recunoască faptul că țările europene sunt deja pregătite să invadeze Rusia cu propriile lor produse, iar în cazul în care schimburile comerciale între Rusia și UE vor fi reluate, țara noastră nu va avea cum să câștige ceva.

Politologul a mai subliniat că Acordul de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană aduce prejudicii economice țării noastre, deoarece Chișinăul nu mai poate să-și promoveze, fără acordul Bruxelles-ului, interesele economice în relația cu statele terțe.

Ostalep a vorbit și despre declarația lui Igor Dodon, făcută la Moscova, care a spus că va insista asupra revizuirii acordului de asociere RM-UE. Politologul a declarat că astfel de acorduri trebuie să fie renegociate periodic, ținându-se cont de interesele naționale, care pot suferi schimbări. Totodată, Oslalep a precizat că nu Rusia, ci Republica Moldova are nevoie de reviziurea acordului de asociere, pentru a obține cât mai multă libertate în negocierile cu țările piețele cărora prezintă interes pentru economia moldovenească.

Fluxul de știri
0