Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți clienți ai unui salon de mașini de lux din Chișinău, trași pe sfoară

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Trecere la banca de fotografiiЗа рулем, автомобиль, La volan, automobil
За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O companie importatoare de autoturisme și piese de schimb din Chișinău este implicată într-o schemă de contrabandă cu autovehicule de lux.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal împreună cu procurorii au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu autoturisme de diverse mărci și modele, care erau introduse în țară prin declarare neautentică a datelor ce vizau anul de fabricație. În acest caz sunt cercetate cinci persoane care dețin funcții de răspundere în cadrul unei companii importatoare de autoturisme și piese de schimb, potrivit informațiilor oferite de Serviciul Vamal.

Poliție - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mașini înmatriculate în alte state, monitorizate de poliția moldovenească

Au fost identificate 41 de autoturisme care au fost importate în Republica Moldova, în perioada anilor 2014-2015, de către compania respectivă şi care au fost declarate ca fiind fabricate în anul perfectării importului. Însă, conform documentelor ajunse în posesia anchetatorilor, s-a stabilit că acestea au fost produse în anul precedent importului, iar această fraudă a urmărit înşelarea clienţilor care au procurat respectivele mijloace de transport.

Prețul automobilelor variază între 700 de mii și 1,5 milioane de lei.

Totodată, organele de anchetă au identificat șapte mijloace de transport importate pe parcursul lunii curente, fabricate în anul 2016, dar declarate organului vamal ca fiind fabricate în anul 2017.

Accident - Sputnik Moldova
Accidente
Un taxi a lovit mai multe automobile noi nouțe: imagini care vorbesc de la sine

În cadrul perchezițiilor operate în birourile de serviciu ale suspecților au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă, fiind ridicată corespondența electronică a responsabililor de importuri cu furnizorii, blocuri de sistem care urmează a fi supuse expertizei informaționale, șapte autoturisme, adeverințe vamale și documente eliberate de către uzina producătoare.

Investigațiile continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii infracțiunii. În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0