Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Rusia nu-și va deschide piața imediat după vizita lui Dodon la Moscova

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Мидриган
Павел Мидриган - Sputnik Moldova
Abonare
Vizita președintelui Igor Dodon la Moscova era una așteptată de majoritatea populației, întrucât în campania electorală Dodon a promis că prima sa vizită oficială va fi efectuată în Rusia și va încerca să soluționeze problemele emigranților moldoveni de acolo, dar și să poarte negocieri în vederea redeschiderea pieței rusești pentru moldoveni.
Expert: Rusia nu-și va deschide piața imediat după vizita lui Dodon la Moscova

Faptul că președintele Republicii Moldova efectuează o vizită oficială la Moscova și că este primit călduros de șeful statului rus, Vladimir Putin, nu ne încurajează să credem că Moscova va deschide imediat piața rusească pentru producătorii moldoveni. Declarația a fost făcută de către decanul Facultății de Relații Internaționale a Universității de Studii Politice și Economice Europene "Constantin Stere", avocatul Pavel Midrigan, în cadrul unei emisiuni realizată în studioul Sputnik Moldova.

"Vizita lui Dodon la Moscova este un bun început, însă toate măsurile în vederea reușitei acestei acțiuni trebuie să fie întreprinse de Guvernul de la Chișinău. Mai mult, trebuie să încercăm să exportăm produse calitative și să nu permitem reexportul produselor din Uniunea Europeană în Federația Rusă'', a declarat Midrigan.

Midrigan susține că producătorii moldoveni ar trebui să respecte standardele de pe piața rusească, nu doar cele impuse de piața Uniunii Europene.

Autor:Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0