Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Putin a făcut o declarație surprinzătoare: ce crede el despre moldoveni

© Sputnik / Алексей Дружинин / Trecere la banca de fotografiiВстреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном
Встреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vladimir Putin a făcut o declarație despre cetățenii moldoveni, care ar trebui să-i bucure pe conaționalii noștri care muncesc în Rusia sau fac afaceri în această țară.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Președintele rus a declarat marți, în cadrul conferinței de presă susținute împreună cu omologul său moldovean, Igor Dodon, că moldovenii nu sunt o categorie problematică și că prezența acestora în Rusia le convine rușilor.

Totodată, Vladimir Putin a promis că problemele cu care se confruntă concetățenii noștri aflați în Federația Rusă vor fi soluționate în limitele legislației.

Însă liderul d el Kremilin a precizat și faptul că în domeniul afacerilor va trebui să se țină cont de un context internațional mult mai larg, creat de mai mulți actori și determinat de mai mulți factori, care nu depind doar de dialogul dintre președinții din cele două state.

Встреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Politică
Putin a apreciat curajul lui Dodon

Anterior, Vladimir Putin a declarat că dialogul Rusiei cu Republica Moldova va trebui să fie purtat prin intermediul Bruxelles-ului, din cauza faptul că Acordul de Asociere cu UE, ratificat de țara noastră, nu-i mai permite Chișinăului să acționeze independent de Uniunea Europeană. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0