Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții de amploare în Moldova: pe cine i-au vizitat procurorii

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaВ офисах группы компаний "Онэксим " проходят обыски
В офисах группы компаний Онэксим  проходят обыски - Sputnik Moldova
Abonare
Organele de drept din republica Moldova au luat la ochi mai multe agenții de turism, activitatea cărora ar fi adus prejudicii de peste trei milioane de lei bugetului de stat.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Procurorii efectuează marți o serie de percheziții la mai multe agenții de turism, a declarat pentru Sputnik ofițerul de presă al Procuraturii Generale a Republicii Moldova, Maria Vieru.

„Perchezițiile continuă. Acestea sunt efectuate în cadrul unui dosar penal, intentat în baza articolului ce se referă la evaziunea fiscală în proporții deosebit de mari. Potrivit unor calcule, prejudiciul adus statului ar depăși suma de trei milioane de lei", a declarat Vieru.

Potrivit sursei, oamenii legii desfășoară marți 35 de percheziții. Fiind întrebată de corespondentul Sputnik dacă au avut loc și rețineri, Maria Vieru a menționat că procurorii nu oferă deocamdată astfel de informații.

Potrivit Codului penal al Republicii Moldova, evaziunea fiscală în proporții deosebit de mari se pedepsește cu amendă de la 2000 până la 3000 de unități convenționale sau cu privațiune de libertate pe un termen de până la 3 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0