Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Două ipoteze în cazul prăbușirii avionului Boeing-747 la Bișkek

© Sputnik / ТАБЫЛДЫ КАДЫРБЕКОВПредварительная причина крушения — плохие погодные условия. В Бишкеке и Чуйской области ночью был сильный туман
Предварительная причина крушения — плохие погодные условия. В Бишкеке и Чуйской области ночью был сильный туман - Sputnik Moldova
Abonare
Prăbușirea avionului cargo Boeing-747 la Bișkek ar putea avea drept cauză factorul uman și condițiile meteo.

CHIȘINĂU, 16 — Sputnik. În interviul acordat pentru Sputnik Kârgâzstan, angajatul unei companii aviatice kârgâze, Turar Ismailov, a spus că este posibil ca această catastrofă să se fi produs din două motive.

Luni dimineața, în apropierea aeroportului Manas din Bișkek, s-a prăbușit un avion cargo Boeing-747 care aparținea companiei aeriene MyCargo Airlines.

В результате падения самолета пострадали 23 дома - Sputnik Moldova
La locul prăbușirii Boeingului 747 au fost găsiți supraviețuitori

În urma catastrofei și-au pierdut viața peste 30 de persoane, printre care sunt și copii. Avionul efectua zborul Hongkong — Istanbul, cu escală la Bișkek. Aparatul de zbor a căzut peste o zonă regidențială din satul Dacha-Suu, în apropierea aeroportului.

Potrivit lui Turar Ismailov, Boeing747 este unul dintre cele mai sigure aeronave din lume, iar aeroportul „Manas" corespunde tuturor cerințelor moderne. Pilotul a subliniat că este posibil ca accidentul să se fi produs din două cauze: factorul uman și vizibilitatea proastă. Conform datelor preliminare, echipajul a încercat să aterizare în condiții de ceață.

„Ca pilot, pot spune că în condiții de vizibilitate redusă este foarte complicat să conduci avionul. Deși Boeing-747 se consideră unul dintre cele mai bune aeronave din lume, el poate ateriza la o vizibilitate de 200 — 300 metri", a declarat Ismailov.

Acesta a menționat că motivele adevărate ale catastrofei aviatice vor fi stabilite după descifrarea „cutiilor negre".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0