Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a permis Ucrainei să inspecteze regiunea Rostov

© Sputnik / Михаил Маркив / Accesați arhiva multimediaСотрудники Управления специальных операций НАБУ приняли присягу в Киеве. Poroşenko şi militari ucraineni.
Сотрудники Управления специальных операций НАБУ приняли присягу в Киеве. Poroşenko şi militari ucraineni. - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă a acceptat solicitarea Ucrainei, în baza acordurilor internaționale, să întreprinde o inspecție militară în regiunea Rostov, care este programată în a doua decadă a lunii ianuarie.

CHIȘINĂU, 15 ian — Sputnik. Federația Rusă a permis autorităților de la Kiev să întreprindă o inspecție militară în Regiunea Rostov pentru a verifica activitatea și dislocarea forțelor armate rusești din această regiune, scrie RIA Novosti.

"Ucraina a solicitat Federației Ruse în baza Acordului de la Viena din 2011 cu privire la măsurile de consolidare a încrederii și siguranței pentru a întreprinde o inspecție militară într-o regiune de interes", a declarat directorul Centrului pentru Reducerea Riscului Nuclear din Federația Rusă, Serghei Rîjkov.

Militarii din Ucraina vor inspecta unitățile militare ruse în perioada 16-19 ianuarie.

Arhitectura de securitate a Europei se bazează pe câteva acorduri care prevăd dezarmarea, controlul asupra armamentului, dar și măsurile de sporire a încrederii în sfera militară.

Potrivit Acordul de la Viena din 2011, militarii trebuie să facă schimb de informații privind contigentul militar, planificarea activităților militare, dar și prevederile bugetare pentru armată. De asemenea,, țările semnatare din cadrul OSCE, se obligă să prezinte reciproc informația despre desfășurarea anumitor manevre și exerciții militare, și pot întreprinde inspecții în funcție de necesitate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0