Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Măsline verzi sau negre. Tu ce alegi

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaMăsline
Măsline - Sputnik Moldova
Abonare
De sărbători, măslinele verzi sau cele negre sunt prezente pe masa de sărbătoare. Iată ce cred gospodinele și nutriționiștii despre consumul acestora.

CHIȘINĂU, 14 ian — Sputnik. Sunt nelipsite de pe mesele noastre, mai cu seamă în zilele de sărbătoare. De multe ori însă ne întrebăm care măsline sunt mai sănătoase: cele verzi sau cele negre, scrie secretelegospodinei.com.

Solicitată de Sputnik, Ana Casian-Musteață, gospodină experimentată, ne-a relatat că, de fapt, măslinele verzi şi măslinele negre nu sunt tipuri de măsline.

”Diferența dintre ele este aceea că măslinele verzi sunt culese de pe copac înainte de a se coace. De aceea, acestea au un gust ușor amărui. Măslinele negre sunt cele coapte, fiind mai puțin amare”, a subliniat Ana.

Salata „Olivier” - Sputnik Moldova
Societate
Cum să preparăm cea mai gustoasă salată Olivier

Ce masline să alegi?

Potrivit sursei, dacă te întrebi ce măsline să alegi, nutriționiștii afirmă că o măslină verde, de dimensiuni medii, conține 3 calorii și 0,3 grame de grăsime, iar o măslină neagră — 7 calorii și 1 gram de grăsime. Măslinele conservate însă, indiferent dacă sunt verzi sau negre, conțin până la 25 calorii. Grăsimea din măsline este monosaturată, fiind extrem de benefică pentru organism.

Astfel, dacă sunteți la dietă, consumați măsline verzi, care au mai puține calorii. Iar dacă nu ai poftă de mâncare, consumă măslinele negre. Acestea stimulează apetitul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0